Çarşamba, 21 Ekim 2026 21.10.2026
12°C
USD 49,60
EUR 55,68
Altın 6.591
Benzin 80,00
Dizel 97,10

Çamur tahliyesi sürüyor

Başiskele’de sel sonrası temizlik mesaisi

Başiskele Seymen Mahallesi'nde meydana gelen su baskınının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ev ve iş yerlerinde biriken çamurları temizlemek için sahada çalışma başlattı.

Başiskele’de sel sonrası temizlik mesaisi

Aşırı yağışların vurduğu Başiskele ilçesinde su baskınlarının yol açtığı hasarı gidermek için saha ekipleri harekete geçti. Seymen Mahallesi sınırları içindeki Nedim Avcı Sokak’ta meydana gelen selin ardından, çevreye dolan çamur birikintilerini kaldırmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geniş çaplı bir müdahale başlatıldı.

ÇAMUR BİRİKİNTİLERİNE YOĞUN MÜDAHALE

Taşkınla beraber çok sayıda konut ve dükkanda biriken yoğun çamur tabakası belediyeye bağlı ekiplerin titiz müdahalesiyle arındırılıyor. Bölgedeki mağduriyeti gidermeyi amaçlayan çalışmalarda çok sayıda iş makinesi ve temizlik personeli aktif olarak görev alıyor.

HAYATIN NORMALE DÖNMESİ HEDEFLENİYOR

Vatandaşların günlük yaşam düzenine en hızlı şekilde dönebilmesi adına sahadaki faaliyetlerin kesintisiz sürdüğü bildirildi. Yetkililer, su baskınına maruz kalan yerleşim alanları ile iş yerlerinin tekrar güvenli duruma gelmesi amacıyla tüm imkanların kullanıldığını ve tahliye ile temizlik adımlarının süratle bitirileceğini kaydetti.

5N 1K

Sel felaketi tam olarak nerede meydana geldi?

Su baskını ve çamur birikintileri, Başiskele ilçesine bağlı Seymen Mahallesi Nedim Avcı Sokak üzerinde gerçekleşti.

Bölgede hangi kurum çalışma yürütüyor?

Bölgedeki temizlik ve normalleşme çalışmalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri iş makineleriyle yürütüyor.

Ekipler sahada ne tür işlemler yapıyor?

Aşırı yağışlar nedeniyle ev ve iş yerlerinde oluşan yoğun çamur birikintileri iş makineleri ve temizlik görevlilerince temizleniyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin