Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, siyaset gündemine bomba gibi düşen bir açıklama yaparak yarın AK Parti’ye katılacağını duyurdu. Köksal, bu kararıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldığını ve yeni bir siyasi yolculuğa çıktığını belirtti.
Köksal, yaptığı açıklamada “Yarın, AK Parti’ye katılıyorum, çok huzurluyum, içim çok rahat” ifadelerini kullandı. Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun da kendisiyle birlikte AK Parti saflarına geçeceğini aktaran Köksal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlikte siyaset yapma teklifini değerlendiren Köksal, CHP’deki mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Sayın Cumhurbaşkanım, ben hep sizin karşınızda oldum CHP’deyken ama bizim savunduğumuz CHP’den eser kalmadı. Bu CHP bizim CHP’miz değil” sözleriyle partisinden neden ayrıldığını açıkladı.
CHP’de siyasete devam etme imkanının kalmadığını vurgulayan Köksal, Genel Başkan Özgür Özel’in kendisine yönelik “boşan” mesajının yazdığı mesajların en hafifi olduğunu öne sürdü. Cemal Enginyurt’un videosuna atıfta bulunarak, kendisinin de tehdit edildiğini ve bu tehdidin Özgür Özel tarafından geldiğini iddia etti.

