İstanbul Boğazı, dün gece saatlerinde büyük bir facianın eşiğinden döndü. Seyir halindeki dev bir konteyner gemisi, henüz belirlenemeyen bir teknik arıza nedeniyle kontrolden çıkarak kıyıya doğru sürüklendi. Gemi, boğazın en nadide yapılarından biri olan tarihi bir yalıya metreler kala karaya oturarak durabildi, bu durum çevrede büyük paniğe yol açtı.
Olayın ilk anlarında bölgede yaşayanlar ve boğaz hattındaki vatandaşlar arasında korku dolu anlar yaşandı. Geminin çarpmaktan son anda kurtulduğu yalının kime ait olduğu ise sosyal medyada hızla yayılan bir iddiaya dönüştü. İddialara göre, facianın eşiğinden dönen yalının ünlü televizyon programcısı Müge Anlı’ya ait olduğu öne sürüldü. Söz konusu yalıda herhangi bir maddi hasar oluşmazken, geminin karaya oturmasıyla birlikte İstanbul Boğazı’ndaki deniz trafiğinde de kısa süreli aksamalar yaşandı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörlerin yoğun müdahalesiyle sabahın erken saatlerine kadar süren kurtarma operasyonu başarıyla tamamlandı. Gemi, yapılan detaylı incelemelerin ardından teknik kontrolleri gerçekleştirilmek üzere güvenli bir demirleme sahasına çekildi. Yetkililer, kazanın kesin nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattıklarını belirtirken, boğaz hattındaki deniz trafiği normale döndü.

