Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AK Parti Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Kararın, Sakarya’da düzenlenen bir toplantıda gündeme gelen iddiaların ardından alındığı belirtildi.
BÜYÜK YANKI UYANDIRAN İDDİALAR
Disiplin sürecinin fitilini ateşleyen olaylar, Kamu Başdenetçisi’nin katıldığı bir etkinlikte yaşandı. Üniversite öğrencisi bir genç kadın, kürsüye çıkarak annesi ile belediye başkanı arasında etik dışı bir ilişki olduğunu öne sürdü. Genç kadın ayrıca, elinde müstehcen içerikli yazışmalar bulunduğunu, tehdit edildiğini ve susması için para teklif edildiğini iddia etti.
PARTİDE HAREKETLİLİK VE SÜRECİN TAKİBİ
Bu açıklamalar şehirde ve siyasi kulislerde geniş yankı buldu. İddialar kısa sürede TBMM Dilekçe Komisyonu ve CİMER’e taşındı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun konuya ilişkin hızlıca toplandığı ve disiplin sürecini başlattığı ifade ediliyor.
SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?
Disiplin kurulunun önümüzdeki günlerde yapacağı değerlendirme sonrası nihai kararın verilmesi bekleniyor. Gelişmelerin hem yerel yönetim hem de parti içi dengeler açısından yakından izleneceği aktarılıyor.

