Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli iradenin önemine dikkat çekti. Başkan Söğüt, bayram coşkusunun yanı sıra Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan üzücü olaylara da değinerek, hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti.
Gazi Meclis, Bağımsızlığımızın Nişanesidir
Mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılış yıl dönümüne vurgu yapan Söğüt, 23 Nisan’ın sadece bir bayram olmadığını, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun tescili olduğunu belirtti. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek yola çıkan ecdadın bağımsızlık meşalesini yaktığını ifade eden Söğüt, bu emaneti devralacak olanların geleceği aydınlatan çocuklar olduğunu vurguladı.
Acı Olaylara Taziye Mesajı
Başkan Söğüt, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okullarda meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan saldırılara da değindi. “Bu bayramı, ne yazık ki Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan gelen acı haberlerin gölgesinde, kalbimiz buruk bir şekilde karşılıyoruz. Okullarımızda hayatını kaybeden evlatlarımız ve eğitimcilerimiz bizim en büyük sızımızdır. Onları rahmetle anarken, çocuklarımızın huzurunu ve güvenliğini her ne pahasına olursa olsun koruyacağımızı bir kez daha vurguluyorum. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızın daha mutlu, daha sağlıklı ve daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.
Çocuklar Gülerse Dünya Güler
Mesajının sonunda tüm çocukların güven içinde büyüyeceği, hayallerini korkusuzca yazacağı bir gelecek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Söğüt, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, vatan için canını feda eden şehitleri ve kaybedilen fidanları rahmetle andı. Tüm çocukların ve hemşehrilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını sözlerine ekledi.

