Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezer, mesajında Çanakkale Zaferi’nin önemine vurgu yaptı.
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Başkan Sezer, Çanakkale Zaferi’nin sadece Türkiye’nin değil, coğrafyanın kaderini değiştiren eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti. Emperyalist donanmanın denize gömüldüğü bu zaferin, vatan, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden şehitler ve gaziler sayesinde kazanıldığını ifade etti.
KURTULUŞ SAVAŞI’NA MEŞALE OLDU
Bu zaferin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’na da ilham kaynağı olduğunu dile getiren Sezer, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirinin, Türk milletinin belleğinde derin izler bırakan Çanakkale Savaşı’nın zorlu koşullarını gözler önüne serdiğini kaydetti.
ŞEHİTLERİMİZE MİNNET
Sezer, bugünkü istiklalin şehitlere ve gazilere borçlu olunduğunu vurgulayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andı.
BAŞKAN SEZER’DEN ANLAMLI MESAJ
Başkan Sezer mesajını, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

