Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Başkan Gökçe, mesajında 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekti.
Birlik ve Beraberlik Ruhu
Gökçe, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 107. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti. 19 Mayıs’ın, bağımsızlığa inanan bir milletin yeniden ayağa kalkışının, birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğine sahip çıkışının simgesi olduğunu vurguladı. Aziz milletin, yokluklara ve tüm zorluklara rağmen verdiği mücadeleyle bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı bayramı gençlere armağan etmesinin, Cumhuriyet’in yarınlarına olan inancının en güçlü göstergesi olduğunu dile getirdi.
Daha Güçlü Bir Gelecek
Gençlerin ülkenin umudu, Cumhuriyet’in güvencesi ve aydınlık yarınların mimarı olacağını kaydeden Başkan Gökçe, Derince Belediyesi olarak gençlerin eğitimden spora, kültürden sanata her alanda daha güçlü bir geleceğe hazırlanması için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı. Bu vesileyle tüm gençleri ve halkı, bayramın coşkusunu birlikte paylaşmak üzere 19 Mayıs Salı günü düzenlenecek Gençlik Şöleni etkinliklerine davet etti. Gökçe, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

