Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya platformlarındaki dezenformasyon ve siber suçlarla mücadele kapsamında yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Bakan Gürlek, sosyal medyanın sınırsız bir özgürlük alanı olmadığını vurgulayarak, anonim hesaplara yönelik tedbirlerin yolda olduğunu açıkladı.
GERÇEK KİMLİK DÖNEMİ
Bakan Gürlek açıklamasında, dijital dünyada işlenen suçların takibini zorlaştıran “takma isimli” veya “anonim” hesaplar için belirli bir geçiş süreci öngörüldüğünü belirtti. Gürlek, anonim hesap sahiplerine yönelik somut bir takvim işaret ederek şunları kaydetti: “Anonim olarak kullanılan hesaplara süre vereceğiz. Örneğin 4 ay içerisinde ya gerçek hesaba geç ya da senin hesabın kapatılacak diyeceğiz.”
AMAÇ SUÇLARI ÖNLEMEK
Düzenlemenin temel amacının, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen hakaret, dolandırıcılık ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik girişimlerin önüne geçmek olduğu ifade ediliyor. Gerçek kimlik doğrulaması yapılmayan hesapların erişime kapatılması planlanıyor.
YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Bu adımın dijital güvenlik ve hukuki sorumluluk açısından yeni bir dönemi başlatması bekleniyor.

