Pazartesi, 27 Nisan 2026 27.04.2026
14°C
USD 45,02
EUR 52,86
Altın 6.802

Bakan Çiftçi: Yerel seçim sonrası bin 48 belediyeye soruşturma açıldı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bin 48 belediyeye soruşturma açıldığını, bunların yüzde 45'inin AK Partili belediyeler olduğunu söyledi.

Bakan Çiftçi: Yerel seçim sonrası bin 48 belediyeye soruşturma açıldı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra bin 48 belediyeye soruşturma açıldığını açıkladı.

Çiftçi, bu soruşturmaların dağılımını şu şekilde belirtti: 472’si AK Partili, 217’si CHP’li, 78’i MHP’li, 16’sı DEM Parti’li.

BAKAN ÇİFTÇİ’DEN AÇIKLAMA

Bakan Çiftçi, “Yüzde 45’i AK Partili belediyeler. AK Partili belediyelere soruşturma açılmadığını iddia edenlere sormak lazım: Bunlar ne?” ifadelerini kullandı.

Soruşturmaların detayları ve hangi belediyelerin inceleme altında olduğu konusunda henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin