Son günlerde sosyal medyada yayılan, araç içinde telefon tutucu kullanan sürücülere ceza uygulanacağı iddiaları üzerine açıklama geldi. Sürücüler arasında tedirginliğe yol açan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.
GÖRÜŞÜ ENGELLEMEDİĞİ SÜRECE YASAK YOK
Yetkililer, trafik mevzuatında telefon tutucu kullanımına yönelik bir yasak olmadığını bildirdi. Emniyet kaynakları, standartlara uygun ve sürücünün görüşünü engellemeyen tutucuların kullanımında bir engel olmadığını vurguladı.
TELEFONLA OYNAMAK YASAK, TUTUCU SERBEST
Trafik ekipleri, denetimlerdeki önceliğin sürüş güvenliği olduğunu belirtiyor. Seyir halindeyken cep telefonunu elde kullanmanın yasak olduğu, tutucuların ise navigasyon gibi kullanımlarda güvenliği artırdığı ifade edildi.
RESMİ AÇIKLAMALARA DİKKAT
Vatandaşların, resmi makamlarca doğrulanmayan bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri ve trafik kurallarına uymaya devam etmeleri gerektiği vurgulandı.

