Ankara’da kendisini MİT mensubu, diplomat, kamuda yönetici, NATO Temsilcisi, BM Temsilcisi olarak tanıtan Şerife Yılmaz, emniyet güçleri tarafından yakalandı.
Tutuklanan Şerife Yılmaz’ın dolandırıcılığa manav, bahçıvan, lokanta, taksici gibi esnaf sınıfından başladığı tespit edildi.
Yılmaz, “Savaş gazisi, kritik/özel görevlerin sorumlusu, iffetli ve dürüst bir kadınım, haram yemedim” diyerek depremzede ve hacı adaylarını da dolandırdığı ortaya çıktı.
NASIL YAKALANDI?
Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şerife Yılmaz’ın izini sürerek operasyon düzenledi. Yılmaz, sahte kimlik ve belgelerle yakalandı.
DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ
Şerife Yılmaz’ın, kendisini farklı kamu görevlerinde tanıtarak insanları dolandırdığı belirlendi. Mağdurların ifadelerine göre, Yılmaz, güven kazanmak için çeşitli yöntemler kullandı.
MAĞDURLAR ARASINDA DEPREMZEDELER DE VAR
Yılmaz’ın, depremzedelere yardım vaadiyle para topladığı ve hacı adaylarını da dolandırdığı tespit edildi. Bu durum, olayın vahametini artırdı.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Şerife Yılmaz hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Emniyet yetkilileri, Yılmaz’ın bağlantılarını ve diğer mağdurları tespit etmeye çalışıyor.

