Salı, 15 Eylül 2026 15.09.2026
24°C
USD 48,62
EUR 56,13
Altın 6.698
Benzin 102,17
Dizel 95,94

Afet konutlarında ödeme modeli değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgelerinde inşa edilen konutlar için devlet destekli yeni bir ödeme modelini açıkladı. Vatandaşlar, altyapı bedeli ve %50 indirimle birlikte 18 yıl sabit taksitle ev sahibi olabilecek.

Afet konutlarında ödeme modeli değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgelerinde inşa edilen 455 bin konut için yeni bir ödeme modelini duyurdu. Açıklanan modele göre, devlet maliyetin büyük bölümünü üstlenecek ve vatandaşlara uzun vadeli, faizsiz ödeme imkanı sunulacak.

BÜYÜK DESTEK: DEVLET MALİYETİN %65’İNİ KARŞILAYACAK

Proje kapsamında tüm altyapı bedelleri devlet tarafından karşılanacak. Altyapı maliyeti düşüldükten sonra kalan konut fiyatı üzerinden ise %50 indirim uygulanacak. Böylece toplam maliyetin %65’i devlet tarafından ödenecek. Bu adımın, özellikle afet bölgelerinde ev sahibi olmayı kolaylaştırması bekleniyor.

UZUN VADELİ VE FAİZSİZ TAKSİT İMKANI

Modelin en dikkat çeken yönlerinden biri de ödeme koşulları. Hak sahipleri, anahtar tesliminden sonraki ilk iki yıl boyunca herhangi bir ödeme yapmayacak. Ardından, 18 yıl sürecek sabit ve faizsiz taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre, 3+1 daireler için aylık taksit miktarı 8 bin 750 lira olacak ve bu tutar 18 yıl boyunca değişmeyecek.

AFETZEDELERE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Yetkililer, bu uygulamanın afetzedelerin kira öder gibi değil, kiranın çok daha altında bir bedelle ev sahibi olmalarını amaçladığını belirtiyor. Ekonomik koşullardaki dalgalanmalara rağmen, taksitlerin sabit kalması projenin öne çıkan özelliklerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Uygulamanın detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, vatandaşların projeye yoğun ilgi gösterdiği ifade ediliyor.

Yorum yazın

41 Kocaeli sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin